MENIU

Incident șocant, în România: avion cu sute de pasageri, deviat de la aterizare după două încercări nereușite

Sursa foto: Facebook

Un avion care trebuia să aterizeze luni seara, pe Aeroportul din Iași, a fost deviat la Suceava. Aeronava a încercat de două ori să aterizeze, însă nu a reușit, din cauza ceții dense.

Un ieșean s-a plâns de această situație și a povestit că avionul a survolat câteva zeci de minute deasupra Iașiului, după aceea s-a renunțat la aterizare, iar aeronava a fost îndrumată spre Suceava, potrivit publicației locale ziaruldeiasi.ro.

Bărbatul se întreabă de ce pe alte aeroporturi se poate ateriza/decola pe vreme de ceață iar la Iași nu.

„În anul 2021 capitala Moldovei își tratează cetățenii cu indiferență totală iar potentații locali se ceartă că hienele din pricina aeroportului dar nu sunt efectiv în stare să facă ceva pentru a rezolva problema ceții. Este inacceptabil așa ceva, mai ales că periodic se întâmplă Așa ceva pasagerilor care aterizează la Iași. Nici nu e de mirare că orașul pierde bani, de vreme ce Bacăul are un aeroport mult mai modern că Iașiul Iar la Suceava se poate ateriza și pe ceață, fiindcă și aici este Multă ceață, dar la Iași nu se poate. Până când această bătaie de joc?”, a transmis bărbatul.

Pasagerii care ar fi trebuit să ajungă la Iași, dar au aterizat la Suceava în această seară, au de așteptat un autobuz care, după câteva ore de drum, îi va aduce acasă.

Reprezentanții Aeroportului Iași au explicat situația, potrivit sursei citate.

„Din motive operaționale, cursa Dortmund-Iasi (Wizz Air) care trebuia să aterizeze la ora 18.20 a fost anulată, fiind programată pentru mâine, la ora estimată 11.13.

De asemenea, zborul de Bruxelles (18.25 în orarul Aeroportului Iași) a fost deviat la Suceava din cauza ceții dense, după ce a încercat de două ori să aterizeze. Pasagerii au fost preluați cu autocarul și aduși la Iași”, au transmis reprezentanții aeroportului.

Mai multe articole despre:
avion aeroport iasi pasageri suceava