MENIU

Avertismentul OMS: Virusul Zika se propagă într-un ritm exploziv

<p>Avertisment de la OMS: Europa, prefăteşte-te de acum pentru virusul Zika!</p>

Virusul Zika se propagă într-un ritm exploziv, a avertizat, joi, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS). O reuniune de urgenţă privind pericolele reprezentate de acest virus va avea loc în luna februarie.

Virusul Zika, purtat de ţânţari din specia Aedes, este considerat a fi responsabil de malformaţiile cu care se nasc unii copii - au creierul subdezvoltat, ceea ce cauzează probleme majore de dezvoltare, conducând chiar şi la moartea acestora.

În prezent, nu este disponibil vreun tratament sau vaccin. Infecţia, care provoacă simptome precum o febra moderată, conjunctivită şi dureri de cap, a fost depistată deja în 21 de ţări din Caraibe, America de Nord şi America de Sud.

Ce este virusul Zika şi care sunt riscurile pentru România

Din luna noiembrie, în Brazilia au fost raportate 4.000 cazuri de infecţie cu virusul Zika.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a avertizat că acesta se poate răspândi pe ambele continente americane. Şi în Marea Britanie s-au înregistrat cazuri de febra Zika, în cazul unor turişti care s-au întors din America de Sud.

Recent, un turist danez care a vizitat America de Sud şi Centrală a fost diagnosticat, de asemenea, cu febra Zika. Starea să generală a fost evaluată de medici că fiind bună, motiv pentru care a fost externat din spital.

Sursa: bzi.ro