MENIU

Avertismentul medicilor: Frunzele acestei plante din care obişnuim să face ceai sunt toxice!

Folosite frecvent în prepararea limonadei sau la îngheţată, frunzele de mentă proaspătă pot fi periculoase pentru organism. În ceea ce-i priveşte pe copii, specialiştii spun că este complet contraindicat ca ei să consume mentă proaspătă. 

Menta este recunoascută pentru beneficiile sale uimitoare, mai ales în cazul afecţiunilor digestive şi respiratorii, Cu toate acestea, consumul mentei în formă proaspătă nu este indicat, mai ales în cazul persoanelor predispuse pentru anumite afecţiuni.

Fitoterapeutul Elena Josan afirmă că menta proapsătă conţine anumite toxine care pot face rău organismului, motiv pentru care recomandă folosirea ei în infuzii sau sub formă uleiuri şi creme. Menta proaspătă este benefică doar pentru uz extern, legăturile cu mentă făcând adevărate minuni în cazul durerilor de cap sau pentru mămicile care au probleme cu alăptarea, stimulând lactaţia daca frunzele se aplică direct pe sâni.

"Frunzele de mentă proaspătă pot fi toxică pentru organism, din cauza uleiurilor eterice, de aceea este recomandat să fie folosită în ceaiuri sau pentru uz extern. În cazul tuturor plantelor medicinale, înainte de a le cunoaşte beneficiile trebuie să le ştim contraindicaţiile, să ştim când ne face bine şi când ne poate face rău. Consumată de o persoană care suferă de anumite afecţiuni sau care este predispusă către anumite boli, menta, ca şi oricare altă plantă medicinală, poate face rău", avertiză fitoterapeutul Elena Josan.

Menta nu se recomandă pentru bolnavii cu hipotensiune sau care au o aciditate scăzută a sucului gastric. Folosirea îndelungată a mentei duce la decontractarea sfincterului vezicii şi, ca rezultat, la incontinenţă urinară. În cazul bărbaţilor, consumul de ceai de mentă pe termen lung poate duce la scăderea potenţei.

Sursa: Adevărul

Mai multe articole despre:
sănătate mentă mentă proaspătă