MENIU

Avertismentul făcut de specialiști: NU consuma coaja acestor fructe!

Citricele sunt stropite cu substanțe periculoase și dăunătoare organismului, de aceea experții avertizează că nu ar trebui să consumăm coaja acestor fructe.

Această decizie vine după ce autorităţile au anunţat că portocalele, mandarinele sau lămâile sunt stropite cu pesticide care, în cantitate mare, ne pot pune sănătatea în pericol. Aceștia se adresează consumatorilor să citească bine pe etichete deoarece acolo scrie că fructele au fost stropite cu fungicidul imazalil. De asemenea, orice consumator trebuie să caute bine însemnele pentru că nu sunt la vedere. Aceeaşi etichetă o găsim pe produsele în plasă sau vrac.

Pesticidul thiabendazol și imazalil sau E233 sunt folosite în agricultură pentru combatarea bolilor la citrice, dar şi pentru a putea fi transportate.

Un alt pas important, după curăţarea citricelor până să mâncăm fructul, este acela că este absolut necesar să ne spălăm pe mâini. Conform doctorulzilei.ro, același fungicid care atacă rinichii și ficatul a fost făsit și într-o probă de pere din România. Astfel, autoritățile au cerut comercianților să pună, de urgență, un afiș lângă citrice, pe care să scrie: “coaja nu este recomandată consumului uman”.