MENIU

Avertisment! Toate telefoanele cedează la această temperatură

Vine gerul, iar telefoanele oricât de performante ar fi se vor închide. Majoritatea telefoanelor au baterii Li-Ion, ce conţin electroţiti, care la temperaturi negative se mişcă mult mai greu, iar bateria nu mai produce suficienţă energie.

Iphone 6 este perfect funcţional între 0 şi 35 de grade. După ce trece de -20 de grade începe să dea rateuri, iar la -45 de grade telefonul se va închide.

Sfaturile specialiştilor ar fi să ţineţi bateria încărcată la telefon, să evitaţi să îl ţineţi peste noapte sau să îl lăsaţi în locuri extrem de reci.

Ce spune un studiu despre majoritatea telefoanelor, ţinute la temperaturi negative.

La -12 gade Celsius (10 grade Fahrenheit), conform studiului, ecranele majoritatea telefoanelor incep sa dea mici rateuri, mai ales daca vorbim despre modele cu ecran tactil.
 
La -23 de grade Celsius, problema se muta de la ecran la baterie, unele baterii incepand sa cedeze cu totul, chit ca telefonul era incarcat complet la inceputul testului.
 
La -28 de grade Celsius, unele telefoane se inchid complet, in timp ce celelalte care inca raman pornite au probleme uriase la LCD si baterie in clipa in care se ajunge la -34 de grade Celsius.
 
La -40, -45 de grade Celsius, toate telefoanele devin inoperabile complet.
 
Mai multe articole despre:
frig telefoane îngheţ