MENIU

Avertisment ONU: 45 de milioane de oameni NU au ce mânca. Criza alimentară, iminentă. Următoarele luni - CATASTROFALE

Avertisment ONU: Criza alimentară, iminentă. Următoarele luni - CATASTROFALE Foto: Profi Media

Numărul persoanelor care suferă de foame este în creştere în acest an, iar „zeci de milioane de persoane se află la capătul puterilor”, arata reprezentantii Organizației Națiunilor Unite . Peste 45 de milioane de oameni nu au ce manca în lume, in acest moment. Conflictele armate si preturile tot mai mari la mancare sunt principalele cauze pentru care state precum Afganistan, Etiopia, Haiti, Somalia și Kenya sunt printre cele în care situația a ajuns critică. Oficialii ONU avertizează că următoarele luni vor fi, citez: catastrofale. 

La nici cinci luni împlinite de la plecarea americanilor și aliaților din Afganistan și venirea talibanilor la putere, foametea pune stăpânire pe locuitorii. Cele mai multe victime sunt printre copii, internați în spitale alături de adulți, din cauza malnutriției.

Scene dramatice din Afgnistanul măcinat de război încep să devină o obișnuință. Oamenii se tem că în iarna ce vine vor îngheța și nu vor mai avea ce să mănânce.

„E o un risc real să înghețăm iarna asta. Oamenii sunt atât de săraci încât nu își permit să cumpere mâncare”, spun afganii, relatează Realitatea PLUS. 

ONU avertizează că lunile viitoare vor fi catastrofale.

„Vin lunile de iarnă, următoarele șase luni vor fi catastrofice. Va fi iadul pe pământ”, a declarat  directorul programului de Alimente al ONU, David Beasley.

„45 de milioane de oameni nu au ce mânca și sunt în pericol să moară de foame. Criza din Afganistan a agravat situația”, a mai spus David Beasley, adăugând că „în acest pericol sunt oameni din 43 de țări, printre care și Siria, Etiopia și Haiti”. 

În Afganistan, unele familii ar fi nevoite să-şi vândă unii copii, în încercarea de a le asigura supraviețuirea celorlalți, potrivit presei internaționale.

La sfârșitul lunii octombrie, presa relata cazul unei fetițe afgane, care a fost vândută de familia sa înfometată pentru 500 de dolari.

Povestea sfâșietoare a fetiței afgane vândută de familia sa pentru 500 de dolari

Situația este dramatică și în Etiopia. Înfometați, oamenii au coșmaruri din cauza conflictelor care le-au distrus locuințele și culturile. Fără a avea ce să pună pe masă, oamenii se înghesuie la puținele ajutoare pe care le primesc.