MENIU

Avertisment OMS: Este posibil să NU fie găsită niciodată o ”soluție miraculoasă” pentru Covid-19

Directorul OMS, Tedros Ghebreyesus

Directorul OMS, Tedros Ghebreyesus, şi directorul departamentului de urgenţe din cadrul organizației, Mike Ryan, au atras atenția, luni, că, în ciuda anunțurilor privind dezvoltarea mai multor vaccinuri împotriva infecției cu Sars-Cov-2, nimeni nu poate garanta eficacitatea acestora. "Drumul spre ieşirea din pandemie este lung şi necesită un angajament susţinut", au transmis cei doi reprezentanți ai OMS.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Ghebreyesus, şi cel al departamentului de urgenţe din cadrul OMS, Mike Ryan, au subliniat că este necesară mai multă rigoare în respectarea măsurilor sanitare pentru combaterea transmiterii virusului, precum purtarea măştilor de protecţie, distanţarea socială, spălatul pe mâini şi testarea populaţiei.

”Mesajul nostru către oameni şi către guverne este clar: faceţi cu toţii toate aceste lucruri! Măştile sanitare ar trebui să devină un simbol al solidarităţii în lume”, a spus Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă organizată în format virtual, la sediul OMS din Geneva.

”Mai multe vaccinuri se află acum în faza 3 a unor studii clinice şi sperăm cu toţii că vom avea câteva eficiente, care să îi ajute pe oameni să nu se infecteze. Totuşi, nu există nicio soluţie miraculoasă în acest moment şi este posibil ca ea să nu fie găsită niciodată", a adăugat directorul OMS.

Mike Ryan a transmis că ţările cu o rată mare de transmitere virală, printre care Brazilia şi India, trebuie să se pregătească pentru o bătălie majoră. "Drumul spre ieşirea din pandemie este lung şi necesită un angajament susţinut”, a atras atenția reprezentantul organizației.

O echipă coordonată de OMS şi formată din experţi chinezi şi internaţionali urmează să studieze originile virusului în oraşul Wuhan, deşi calendarul de lucru şi componenţa nu au fost deocamdată făcute publice, informează Agerpres.

Bilanțul pandemiei la nivel mondial depășește 18,2 milioane de cazuri de Sars-Cov-2 și 693.715 decese, deși multe ţări credeau că au depăşit cea mai gravă perioadă a pandemiei. 

Mai multe articole despre:
oms covid-19 vaccinuri