MENIU

Avertisment MAE - focare de gripă aviară în Olanda

<p>Demitere la MAE</p>

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se deplasează sau se află deja pe teritoriul Olandei cu privire la depistarea unor noi focare de gripă aviară, în anumite zone din acest stat, potrivit unui comunicat de presă remis Agerpres.

Ministerul olandez al Afacerilor Economice a semnalat, până în prezent, apariția focarelor de gripă aviară la mai multe ferme de păsări, din satul Hekendorp — la sud de localitatea Utrecht, Kamperveen — provincia Overijssel, respectiv în localitățile Zoeterwoude și Ter Aar — provincia Olanda de Sud.

"Autoritatea olandeză pentru Alimentație și Protecția Consumatorilor a procedat la distrugerea completă a fermelor afectate și la verificarea, prin teste, a răspândirii virusului și în zonele din vecinătate. A fost interzis transportul de păsări de curte, ouă, gunoi de grajd, precum și folosirea așternutului pentru animale. De asemenea, s-a decis închiderea fermelor de animale, care constituie obiectiv turistic pentru copii", se precizează în comunicatul MAE.

De asemenea, autoritățile olandeze au anunțat depistarea virusului H5 la și la unele rațe sălbatice din localitatea Woerden (în apropiere de Utrecht), probele fiind luate în contextul analizării unui posibil rol deținut de păsările sălbatice în răspândirea virusului.