MENIU

Avertisment DUR dat de FMI. "Suntem cu ochii pe ce se întâmplă"

<p>La București, vizitele FMI nu sunt percepute ca umilitoare </p>

Fondul Monetar Internaţional (FMI) urmăreşte pieţele financiare „cu ochi de vultur“ pentru că econo­mia mondială este încă prea fragilă pentru a putea suporta creşteri de dobânzi, a afirmat economistul-şef al instituţiei Olivier Blanchard, citat de The Telegraph.

Ratele de dobândă extrem de scăzute la nivel internaţional alimen­tea­ză bulele financiare şi îi împing pe investitori înspre active supra­eva­lua­te, a avertizat FMI prin ceea ce repre­zintă o schimbare vizibilă de abordare a problemei bulelor speculative.

„Pieţele financiare au fost foarte optimiste în ultimele luni. Sincer vorbind, vedem preţuri care sunt mult mai ridicate faţă de ce se întâmplă în economia reală", a afirmat Gian Maria Milesi-Ferretti, directorul adjunct al FMI.

„Nu credem că este o bulă ge­ne­ra­li­zată, dar este ceva ce trebuie să ob­servăm atent. Într-o lume cu dobânzi foarte scăzute există tentaţia de a-ţi asuma un risc şi de a vâna randamen­te, iar acest lucru poate duce la exce­se", a precizat el. Mai multe pe zf.ro.

Mai multe articole despre:
economie FMI