MENIU

Averismentul medicilor pentru părinți: copiii supraponderali riscă să dezvolte boli foarte grave!

Medicii spun că greutatea în exces vine la pachet cu o serie de afecţiuni care apăreau în trecut doar la adulţi: diabet şi boli cardiovasculare.

În urma unor statistici, țara noastră se confruntă cu o creștere vădită a numărului de copii și adolescenți cu greutatea peste media normală.

Medicii spun că părinții au responsabilitatea de a-i învăța pe cei mici ce înseamnă hrana sănătoasă și neapărat să evite imensa greșeală a îndopatului. În timp, stomacul copiilor se mărește, mai ales dacă sunt obligați oarecum să mănânce mai mult decât le trebuie.

Specialiștii avertizează că aceste kilograme în plus, dincolo de factorul estetic, aduc o mulțime de probleme de sănătate și dezechilibre hormonale, iar în timp, chiar și psihice. De asemenea, dezvoltarea organelor sexuale se face mai devreme, din ce în ce mai mulți copii sunt diagnosticați cu astm, alergii respiratorii, alergii alimentare, diabet, boli cardiovasculare sau obezitate.

Potrivit doctorulzilei.ro, ca părinte este esențial să te preocupi intens de alimentația și modul de viață al copiilor tăi pentru a nu-i condamna nedrept și timpuriu la diverse boli.