MENIU

Averea COLOSALĂ a Elenei Udrea, dosită înainte de sentința Instanței Supreme: cine sunt principalii "beneficiari"

Elena Udrea

Averea Elenei Udrea este de ordinul milioanelor de euro. Documentele oficiale și ultimele ei declarații de avere arată că statul nu ar putea să recupereze prejudiciul din dosarele penale pentru că o bună parte din bunuri au ajuns fie la mama fostului ministru, fie la fiica de doar trei ani. 

Mai exact, la o simplă privire aruncată pe declarația de avere a fostului ministru al Turismului, află că aceasta are în proprietate două vile în Capitală și nu mai puțin de 27 de terenuri.

Elena Udrea este posesoara și a două autoturisme de lux.

Fostul ministru a reușit să strângă de-a lungul timpului bijuterii în valoare de 100.000 Euro.

Ea are, de asemenea, conturi bancare de peste 2 milioane de euro.

Fostul ministru a fost extrem de prevăzător, astfel că și-a "securizat" averea. Cel puțin așa poate fi interpretată decizia prin care Elena Udrea a transferat o parte din bunuri chiar mamei sale, iar o altă parte fiicei ei în vârstă de doar 3 ani. 

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea urmează să se întoarcă în arest după sentința din 7 aprilie în celebrul dosar "Gala Bute". Decizia este definitivă.

Reamintim că, inițial, DNA a cerut rejudecarea dosarului pentru ca toți cei implicați  primească pedepse  mai mari, acum procurorii anticorupție s-au răzgândit și cer aplicarea deciziei luate de către Curtea Europeană de Justiție și menținerea condamnărilor în acest sens.

Pe 4 aprilie 2022, DNA a cerut admiterea contestației în anulare și rejudecarea dosarului Gala Bute. Solicitarea a fost făcută după de contestația în anulare fusese deja făcută din 21 decembrie 2018, în condiţiile în care ÎCCJ a admis în principiu contestațiile în anulare ale inculpaților după decizia CCR legată de compunerea nelegală a completurilor de 5 judecători de la Înalta Curte

Mai multe articole despre:
udrea avere udrea declaratie de avere