MENIU

Avarie majoră, zeci de mii de locuitori din Drobeta Turnu Severin nu au căldură

Avarie majoră, zeci de mii de locuitori din Drobeta Turnu Severin nu au căldură

Peste 65 de mii de locuitori din Drobeta Turnu Severin au rămas fără apă caldă și caldură, ca urmare a unei avarii majore la furnizorul local. 

"În data de 14.01.2021, în urma unei avarii produse la Termocentrala Halînga, a fost oprită căldura la nivelul întregului oraş. Avaria va fi remediată în cursul zilei, iar furnizarea agentului termic va fi reluată," a transmis SPAET.

Alimentarea cu agent termic a muncipiului Drobeta Turnu Severin orașul natal al ministrului Energiei, Virgil Popescu, este o problemă încă din 2015, după închiderea și trecerea în reorganizare judiciară a Regiei Autonome pentru Activități Nucleare RAAN, din care face parte Termocentrala Romag Termo Halânga.

În toamnă anului trecut, când era ministru al Economiei, Virgil Popescu a prezentat un plan de relansare ce ar urma să rezolve problema încălzirii centralizate a peste 65.000 de oameni. â

Astfel, în planul național de investiții și relansare economică era  menționată, ca proiect investițional al Romgaz, o "centrala electrică prin integrarea producției de energie electrică din surse regenerabile (RES) cu producția de hidrogen, prin intermediul unei unități de producție energie electrică pe bază de gaze naturale (CCGT) de dimensiuni medii 200 MW la Turnu Severin – Halânga".