MENIU

Avantajele şi dezavantajele gumei de mestecat

Guma de mestecat poate aduce beneficii surprinzătoare, precum îmbunătăţirea abilităţii de concentrare, însă obiceiul de a consuma acest produs îţi poate pune în pericol totodată, sănătatea.

Când mesteci gumă, aromele dulci și textura pot provoca dependență, însă a fost demonstrat că aceasta ajută la relaxare, distragere și combatere a stresului. Poate fi și o modalitate de a reduce poftele de după-amiază. De asemenea, aceasta stimulează producția de salivă. Așadar, alimentele și lichidele trec prin esofag mai ușor, iar corpul poate neutraliza mai ușor cantitatea de acizi produsă de stomac. Arome precum menta, eucalipt sunt recomandate în acest caz. În schimb, aromele de fructe pot provoca durere de stomac.

Potrivit clickpentrufemei.ro, cantitatea excesivă de zahăr poate provoca creșterea greutății și poate duce la apariția gastritelor dacă este mestecată mai mult de 20-30 de minute.

Nu uita că acest produs poate avea efecte pozitive atâta timp cât nu este mestecată prea mult timp și nu într-o cantitate excesivă.