MENIU

Autostrada București-Ploiești, batjocură la adresa șoferilor. A costat 450 de milioane de euro!

Autostrada Bucuresti-Ploiesti

Autostrada București-Ploiești, inaugurată în urmă cu 6 ani, nu este nici acum gata. Accesul dinspre Capitală mai așteaptă. În plus, se surpă și ce s-a construit. Semnele de circulație au ruginit, iar pasarelele care traversează autostrada sunt furate bucată cu bucată. Autostrada a costat 450 de milioane de euro. 

Chiar la marginea Capitalei, în buza Şoselei de Centură, breteaua de acces către Autostrada București-Ploiești se surpă la doar șase ani de la inaugurare. Traficul în această zonă este restricționat la o singură bandă. Se circulă ca pe ulițele secundare din mediul rural. 

Și indicatoarele de circulație temporare par uitate de autorități. Semnalizatoarele sunt sparte, iar bucăți din ele au ajuns pe șosea. 

A3 nu are nici măcar spații de servicii. Nu există parcări, benzinării sau toalete. N-au mai rămas bani pentru ele. Și nici pentru legătura cu Capitala. 

Contactați de Realitatea TV, reprezentanții Companiei de Drumuri spun că o explicație pentru felul în care arată A3 este faptul că nu există un centru de întreținere și coordonare.

România este pe ultimul loc în Europa la numărul de kilometri de șosea de mare viteză. Politicienii ne-au promis cu milioanele, dar noi nu avem nici măcar 1.000. Am reușit și o performanță greu de egalat. Am demolat 200 de metri de autostradă pentru că s-a surpat...

Date despre Autostrada București-Ploiești (A3)

- inaugurată în 2012

- 3 kilometri care leagă Capitala de restul autostrăzii, în construcție

- termen oficial terminare lucrări: august 2018

Vezi materialul în VIDEO!