MENIU

AUTOSTRADA A3, ÎNGROPATĂ ÎN ZĂPADĂ

Autostrada A3 îngropată în zăpadă

De mai bine de trei zile, sudul ţării este paralizat de ninsori şi viscol. Autostrăzile care leagă Bucureştiul de Constanţa şi de Ploieşti, dar şi peste 20 de drumuri naţionale sunt închise şi la această oră. Responsabilii din CNADNR au refuzat să comenteze situaţia şi au spus că, de acum încolo, vor răspunde presei numai prin comunicate de presă. Între timp, sute de şoferi aşteaptă ca traficul să fie reluat.

Viscolul şi ninsorile au închis autostrada A3 nu doar pentru maşini, ci şi pentru utilajele de deszăpezire. "Pe autostrada A3, decizia noastră a fost să nu intervenim acum, să ne concentrăm pe celelalte drumuri importante, având această cale de comunicaţie DN1, care este un drum destul de bun şi pe care se circulă foarte bine", a spus Liviu Dragnea.

Până la ora 10, în această dimineaţă, niciun vehicul de curăţare a drumului nu intrase pe şosea. Dacă pe autostrăzile A1 şi A2, s-a încercat din răsputeri deschiderea acestora cât mai rapid, pe autostrada care leagă Bucureştiul de Ploieşti, nimic nu s-a clintit.

Iar autospeciala care ar fi trebuit să deszăpezească este folosită pentru a bloca drumul şi mai grav este faptul că o freză chemată de la CNADNR special pentru a deszăpezi acest tronson de şosea, nu poate să intre tocmai pentru că acest utilaj de deszăpezire îi blochează accesul. 

În cele din urmă, la o oră după ce postul nostru a prezentat cum se face deszăpezire pe A3, a intrat, în sfârşit, pe autostradă primul utilaj de curăţare. La trei zile de la începutul viscolului, primul utilaj de deszăpezire în sfârşit a intrat pe autostrada Bucureşti-Ploieşti. Asta pentru că maşina care trebuia să deszăpezească nu a funcţionat şi e folosită doar pentru a bloca drumul. Culmea este că vehiculul de deszăpezire nu putea acţiona... pentru că şoseaua era acoperită de zăpadă.

După 30 de minute au decis că pot folosi, totuşi, utilajul de deszăpezire pentru a curăţa şoseaua. Concomitent, alte două vehicule au început să lucreze şi, în mai puţin de o oră, au fost curăţate trei dintre cele şase benzi de circulaţie.