MENIU

Incendiu de proporţii în Capitală

Un nou incendiu a izbucnit în Delta Văcăreşti din Capitală. Flăcările au distrus deja cinci mii de metri pătraţi de vegetaţie. Mai multe maşini de pompieri au intervenit la faţa locului. 

UPDATE 14.00 Pompierii au reuşit să lichideze incendiul. 

La faţa locului intervin două autospeciale de stingere. În luna aprilie, Parcul Naţional Văcăreşti a trecut, pentru o perioadă de zece ani, în administrarea Asociaţiei "Parcul Natural Văcăreşti", care colaborează cu Primăria Capitalei, scrie Mediafax.

"Atribuirea Parcului Natural Văcăreşti către un administrator este momentul care încheie întregul proces derulat de minister în ultimii 5 ani pentru declararea primului parc urban din România şi a celui mai mare din Europa Continentală. Practic, din acest moment poate începe elaborarea planului de management al ariei naturale protejate. Acest plan va veni inclusiv cu propuneri de amenajare a Parcului Natural pentru ca populaţia să se bucure de un spaţiu de recreere unic în România. Mă aştept ca Parcul Natural Văcăreşti să devină un reper turistic natural pentru întreaga ţară, dar şi pentru turiştii străini şi o resursă de spaţiu verde pe care fiecare dintre aceştia să o aprecieze", declara ministrul Mediului de atunci, Graţiela Gavrilescu.