MENIU

Autobuzul electric care deține recordul de distanță

Când vine vorba de automobile electrice și de o autonomie foarte bună, nu cred că se gândește nimeni la un autobuz. Proterra este însă excepția de la regulă.

Proterra reprezintă proiectul companiei cu același nume, al cărui obiect principal de activitate este producția de autobuze. Încercarea acestora de a obține un record la distanța parcursă cu o singură încărcare a bateriilor, pentru că vorbim de un autobuz complet electric, a avut succes.

Autobuzul Proterra a atins limita de 700 de kilometri parcurși în 24 de ore. Producătorul și-a dat tot interesul pentru a realiza un autobuz din aliaje ușoare și materiale compozite, capabil să fie introdus deja pentu transportul de persoane. Acesta are o baterie relativ mică pentru dimensiunea lui, care se încarcă de asemenea rapid, și permite multiple încărcări fără a îi scădea progresiv și autonomia.

Autobuzul este cunoscut și sub numele Proterra EcoRide BE-35 și acesta a călătorit în medie cu 29 km/h pe o distanță de 700 de kilometri, timp de 24 de ore. În comparație cu un autobuz diesel, costurile de electricitate sunt de 6 ori mai mici decât cele de benzină ale unui autobuz cu o capacitate aproximativă de transport. Citeste mai mult pe playtech.ro.