MENIU

Au stricat podul ca să-l refacă pe bani mai mulți. Scandal în județul Suceava - VIDEO

Foto: NewsBucovina (captură video)

Situație revoltătoare în județul Suceava. Angajații unei firme au fost filmați ani de zile de către localnici în timp ce escavau sub un pod din Suceava, pentru a lua balast din albie. Culmea este că, acum, aceeași firmă a câștigat licitația prin care va reface podul, potrivit Realitatea Plus. Valoarea contractului este de peste 8 milioane de lei. 

Potrivit presei locale, sesizările privind situația podului de la Milișăuți au început să fie luate în seamă după accidentul grav din județul Neamț, unde pod recent reabilitat s-a prăbușit.

Timp de mai mulți ani, după lăsarea întunericului, oamenii din Milișăuți au fotografiat și au filmat basculantele firmei de construcții care plecau goale din stație și se întorceau pline, în condițiile în care baza de balast a firmei se află la doar câteva sute de metri de albia râului.

Filmările arată că din cauza lucrărilor, o parte din mal ar fi afectată de lucrările din albie.

Pe de altă parte, firma care a fost surprinsă în timp ce extrage balast este și cea care a câștigat licitația pentru refacerea structurii de rezistență a podului, cu un contract în valoare de 8 milioane de lei.

În urma dezastrului din județul Neamț, unde un pod abia refăcut s-a prăbușit, Prefectura Suceava a dispus verificarea stării de funcționare și de exploatare a podurilor și podețelor de pe teritoriul județului Suceava. Comisia mixtă își va desfășura activitatea în perioada 20 iunie – 20 septembrie.