MENIU

Au montat o cameră de luat vederi în cuibul unor vulturi. Ce au văzut apoi e fascinant!

Un pui de vultur cu cap alb, pasărea simbol a Statelor Unite, a eclozat vineri la Washington, în fața unei camere instalate în permanență în cuibul părinților săi. Botezați "Mr President" și "First Lady", cei doi vulturi adulți pot fi urmăriți de internauți 24 de ore din 24 pe "Eaglecam", care a avut "peste 2 milioane de vizualizări luna trecută", arată Julia Cecere, purtător de cuvânt al ONG-ului American Eagle Foundation (AEF), citată de AFP.

După ecloziune și imaginile cu mica pasăre cu pene gri, următorul episod al acestui serial asemănător cu un reality show va fi primul zbor al puiului de vultur cu cap alb.

În Statele Unite există tot mai multe camere care filmează animale, cum ar fi urșii dintr-un parc natural din Alaska sau un pui panda într-o grădină zoologică din Washington, publicul fiind extrem de interesat de imagini.

"Mr President" și "First Lady" s-au instalat în vârful unui copac din Washington și au crescut cu succes un prim pui în primăvara anului 2015, după care au plecat în migrația lor anuală. Echipa AEF a profitat atunci de lipsa lor să urce în copac și să tragă aproape un kilometru de cabluri cu fibră optică pentru a instala camere la 60 de metri de la sol, potrivit Agerpres.

Cele două păsări cu picioare și cioc de un galben aprins sunt primele care își fac cuib în copacii din Washington din 1947, potrivit AEF. Specia lor aproape că a dispărut în anii 1950 din cauza utilizării pesticidului DDT. Vulturul cu cap alb a fost declarat specie amenințată în 1967, iar DDT-ul a fost interzis în 1972.

Mai multe articole despre:
pui Washington ouă cuib cameră de filmat vulturi eclozat