MENIU

Au fost miliardari si au pierdut TOT

Allen Stanford a ajuns chiar la închisoare

Nu toți cei care ajung miliardari reușesc să-și păstreze averea pe tot parcursul vieții. Pentru mulți dintre ei, bogăția și luxul se termină destul de repede.

Dintr-un total al populației lumii de peste 7 miliarde de persoane, doar 1.645 dețin statutul de miliardari, potrivit clasamentului realizat de Forbes.

Unii dintre ei ajung în mod surprinzător la sapă de lemn. Fie că este vorba despre scheme Ponzi, despre acțiuni de caritate sau despre decizii proaste de investiții, iată câțiva foști miliardari care nu au reușit să-și mențină statutul.

1. Sean Quinn este un om de afaceri care nu și-a pus toate ouăle într-un singur coș. Acesta a făcut avere în Irlanda din afaceri în industria medicală, hoteluri, radiatoare, mase plastice și investiții bancare. La un moment dat, era considerat singurul cel mai bogat om din Irlanda.

Quin nu doar că a cumpărat acțiuni la Anglo Bank. El și-a pus banii la această instituție financiară și a investit în niște instrumente financiare riscante care, dacă acțiunile s-ar fi scumpit, el ar fi câștigat miliarde. Însă, din moment ce acestea s-au ieftinit, și pierderea a fost pe măsură.

2. Patricia Kluge a devenit cunoscută ca cea mai bogată femeie divorțată din lume. Nu se știe exact ce avere a moștenit în urma divorțului de mogulul media John Kluge, însă unele rapoarte arată că aceasta ar fi primit câte un miliard de dolari pe an plus active.

Averea sa s-a risipit din cauza petrecerilor luxoase și a investițiilor proaste. Patricia Kluge a decis să găzduiască petreceri simandicoase pentru elită pe proprietatea sa, unde a plantat și viță de vie pentru a avea propriul vin de calitate. Ulterior, podgoria a intrat în faliment și a fost cumpărată de Donald Trump.

3. Allen Stanford s-a ridicat cumpărând case scoase la vânzare de urgență pe care le vindea când prețurile mai creșteau. El nu s-a mulțumit cu acest lucru și a mers mai departe câștigând bani ca finanțist și sponsor de sporturi profesioniste.

Însă a pierdut banii din cauza unei fraude majore. Allen Stanford a eliberat cecuri pe care nu le putea onora. În plus, s-a descoperit că prin intermediul firmei sale de investiții era orchestrată o masivă schemă Ponzi. El a fost condamnat la 110 ani închisoare pentru fraudă.

Mai multe pe Money.ro.

Mai multe articole despre:
miliardari bogaţi miliardar