MENIU

Au explodat cazurile de enterocolită la copii - Specialiștii avertizează

Enterocolita la copii

A explodat numărul copiilor care ajung zilnic la spital cu probleme digestive. Numai doctorii de la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală consultă într-o singură zi sute de mici pacienți.

Medicii spun că temperaturile ridicate, consumul excesiv de înghețată și lipsa hidratării sunt principalele cauze care favorizează apariția enterocolitelor. 

Medicii spun ca mediile calde si umede faciliteaza raspandirea bacteriilor. Mai mult decat atat, caldura favorizeaza si alterarea rapida a alimentelor depozitate necorespunzator, iar consumul unor astfel de alimente poate duce la imbolnaviri 

La spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală doctorii tratează zilnic peste 250 de copii cu enterocolită.

Specialiștii îi avertizează pe părinți să fie atenți la schimbările de comportament ale celor mici. Boala se manifestă prin crampe, vărsături și alte tulburări ale sistemului digestiv. Odată cu vara și băile la piscină s-au înmulțit și cazurile copiilor care ajung la spital cu otită sau rinite alergice.

Specialiștii recomandă ca metodă de prevenție împotriva bolilor digestive consumul preponderent de fructe și legume în alimentație și o hidratare corespunzătoare, precum și respectarea regulilor de igienă. 

Mai multe articole despre:
enterocolita copii medic de familie