MENIU

Au deshumat un PREOT, martir anticomunist, şi au avut un ŞOC: "Este un MIRACOL!"

La 7 ani de la înmormîntare, călugării de la Petru Vodă l-au deshumat pe părintele Calciu Dumitreasa

La 7 ani de la înmormîntare, călugării de la Petru Vodă, judeţul Neamţ, l-au deshumat pe părintele Calciu Dumitreasa şi au constatat că trupul acestuia nu putrezise. Călugării cred că la mijloc este vorba de o minune si cer Patriarhiei să accepte canonizarea părintelui. 

Călugării Mănăstirii Petru Vodă, ctitoria Părintelui Petru Iustin Pîrvu, trăiesc de zile bune în tensiune. Si asta pentru că după slujba de pomenire si deshumare, la 7 ani de la adormirea sa, trupul părintelui Gheorghe Calciu Dumitreasa, îngropat în cimitirul lăcasului de cult, a fost descoperit întreg, scrie monitorulneamt.ro.

Obştea monahală consideră că este un miracol faptul că trupul marelui duhovnic a fost descoperit neputrezit, lucru ce confirmă încă o dată sfintenia vietii părintelui Calciu. Decizia ca trupul părintelui să fie deshumat a venit ca urmare a faptului că în acest an, în luna noiembrie, s-au împlinit 7 ani de la moartea sa. Mai mult decît atît, unul dintre monahi i-a transmis staretului că a avut o premonitie, duhovnicul cerîndu-i să fie dezgropat. Ceea ce s-a si întâmplat.

"Indiferent de conditiile în care a fost îngropat era imposibil ca acum, după 7 ani, trupul părintelui să fie întreg. Nu există o explicatie medicală, chiar dacă să spunem că a fost îmbălsămat cu formol, pentru că în 2-3 ani se evaporă si putrezeste. În sapte ani de zile să nu putrezească deloc? Când a fost dezbrăcat de haine s-a constatat că e întreg", a declarat unul dintre cei care vietuiesc la mănăstire.

Preotul Gheorghe Calciu a fost înmormîntat de părintele Iustin Pârvu, la Mănăstirea Petru Vodă pe 3 decembrie 2006, după ce a decedat în Statele Unite pe 21 noimbrie. Ca urmare a celor descoperite, după deshumarea la sapte ani, o parte dintre călugări doreste ca preotul Calciu să fie canonizat.

Mai multe articole despre:
minune Iustin Parvu mănăstirea petru vodă