MENIU

Attila Korodi: Numirea lui Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei, făcută la propunerea PNL

Attila Korodi, ministru al Mediului în perioada numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării, a declarat la Realitatea TV că propunerea a fost asumată de PNL. 

"Funcția de guvernator al Deltei Dunării e asmilată funcțiilor de secretar de stat, e asumată politic și în perioada guvernării 2005-2008 a fost asumată de PNL. Propunerea a venit din partea PNL", a declarat la Realitatea TV Attila Korodi, fost ministru al Mediului. 

"Eu, văzând că este o propunere de lider al organizației neguvernamentale Salvați Delta, am crezut, și sunt convins că am decis atunci bine, că este o propunere corectă pe care să o înaintez pentru validare către premier", a adăugat Korodi. 

Fostul ministru al Mediului a precizat că colaborarea sa cu Liviu Mihaiu a fost una pozitivă. "Noi am colaborat până în decembrie, 2-3 luni, apoi știu că a fost schimbat în primăvară. A fost un personaj activ, ce mi-a rămas în minte au fost acțiunile antibraconaj în Delta Dunării. Am avut o colaborare bună și a fost în concordanță cu ce credeam noi în Deltă", a mai spus Korodi.

Întrebat de moderatoare dacă știa ceva despre presupusa miză a numirii lui Mihaiu în postul de guvernator - acordarea unui aviz pentru o firmă controlată de Vîntu în vederea amplasării a două benzinării plutitoare pe Dunăre, Korodi a precizat că nu știe nimic. 

"Nu știu, pe mine informația aceasta mă depășește. Nu am cum să infirm sau să confirm", a spus fostul ministru, care a precizat că guvernatorul Deltei avea mână liberă în luarea deciziilor.