MENIU

Atenție dacă mănânci fructe des. Este mai periculos decât credeai

Fructele sunt pline de antioxidanți sănătoși, vitamine și minerale, motiv pentru care sunt esențiale pentru ca organismul nostru să funcționeze optim. Cu toate acestea, unii medici susțin că sănătos ar fi să limităm cantitatea de fructe consumată zilnic. 

Un motiv ar fi fructoza din fructe care este metabolizată în mod preferențial în grăsime în ficat, astfel că un regim bogat în fructe poate avea efecte metabolice nedorite. Consumul unor cantități mari de astfel de alimente, sau urmarea unei diete bazate exclusiv pe fructe poate duce la diverse probleme de sănătate printre care cancer sau rezistență la insulină.

Cercetarile au arătat ca celulele tumorale pancreatice folosesc fructoză, în mod specific, pentru a se dezvolta, ducând astfel la răspândirea cancerului. 

Unii nutriționiști ne recomandă să ne limităm la consumul de aproximativ 25 de grame pe zi de fructoză, în medie, care include și fructoza din fructe, potrivit authoritynutrition.com. Dacă ai deja probleme de sănătate, consultă un medic înainte să mănânci zahăr sau fructe.

Mai multe articole despre:
sănătate fructe nutriţie fructoză