MENIU

ATACUL ALBINELOR. Insectele au ucis un cal şi au desfigurat un bărbat. Totul în câteva minute

Atacul albinelor

Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital, vineri, în jurul orei 12.30, după ce un roi de albine l-a atacat pe un lan de rapiţă, în apropiere de localitatea Pod – Pietris, comuna Ciocani, judeţul Vaslui.

Numai la nivelul fetei acesta avea peste 200 de întepături. Miile de insecte au ucis calul în câteva minute.
Interventia echipajului medical a fost una extrem de dificilă. Apelul pe numărul de urgentă s-a făcut în jurul orei 10.30, dar ambulanta care a plecat spre pacient s-a împotmolit la marginea unei păduri în noroi si nu a mai putut continua drumul, scrie vrn.ro

O a doua ambulantă a pornit spre victimă 30 de minute mai târziu. Între timp, primarul comunei Ciocani a pus la dispozitie o autospecială, cu ajutorul căreia pacientul a fost transportat de la locul unde a fost atacat de albine la echipajul medical.

"Am fost solicitati să intervenim în localitatea Pod – Pietris, comuna Ciocani, pe un lan de rapită, unde era un cetătean întepat de albine. Pacientul era constient, învelit cu o pătură pe marginea drumului, dar cu o reactie alergică importantă la nivelul fetei, cu un edem masiv facial.

Pacientul a fost adus la ambulantã, iar apoi ne-am deplasat circa 200 – 300 de metri mai departe deoarece acolo erau foarte multe albine si nu eram în sigurantã. Dupã ce i s-a acordat primul ajutor, bãrbatul a fost stabilizat si transportat la spitalul din Bârlad. Am ajuns mult mai târziu la pacient, dar din fericire acesta era stabil”, a declarat dr. Dan Ungureanu, S.A.J. Vaslui.

Insectele au reusit să intre si în ambulantă, dându-le mari bătai de cap cadrelor medicale. Deocamdată nu se cunoaste identitatea bărbatului, acesta fiind cel mai probabil din comuna învecinată, Ivesti.

Mai multe articole despre:
Vaslui albine cal ucis de albine om albine