MENIU

Atac în Germania // Reacția guvernului german după atacul din Münster

Atac în Germania // O maşină a intrat într-un grup de oameni în oraşul Münster, din vestul Germaniei, în după amiaza zilei de sâmbătă, 7 aprilie. Mai multe persoane au murit în atac, altele fiind rănite, a anunțat bild.de.

Atac în Germania // Conform unor informații de ultimă oră, Poliţia germană cercetează acest incident ca fiind unul de natură teroristă. Atacatorul ar fi intrat intenţionat cu o camionetă în persoanele aflate pe trotuar şi la terasa unui restaurant.

Motivele acestui atac sunt deocamdată necunoscute, dar bărbatul aflat la volanul autovehiculului ar fi acţionat de unul singur, conform informaţiilor preliminare, a notat mediafax.ro.

Atac în Germania // Guvernul german şi-a exprimat solidaritatea cu victimele atacului.

"Veşti îngrozitoare din Münster. Poliţia din Renania de Nord-Westphalia ne ţine la curent. Gândurile noastre sunt alături de victime şi de rudele acestora", a scris o purtătoare de cuvânt a guvernului pe Twitter, potrivit agerpres.ro.

Forţele de securitate nu au descoperit niciun dispozitiv exploziv în zona restaurantului Kiepenkerl, un loc popular în rândul localnicilor şi turiştilor, fiind amplasat în centrul istoric al oraşului din nord-vestul Germaniei.

Citește și: Atac în Germania. Care este bilanțul victimelor

"Mulţumiri tuturor serviciilor de urgenţă. Trebuie să facem tot posibilul pentru a lămuri ceea ce s-a întâmplat", a scris pe Twitter ministrul justiţiei, Katarina Barley.

Atac în Germania //  Poliţia a confirmat că există "morţi şi răniţi", a sigilat zona şi a cerut oamenilor să evite centrul oraşului, frecventat în mod normal de numeroşi ciclişti.

Potrivit unor surse din poliţie citate de mass media locale, şoferul furgonetei s-a sinucis după comiterea faptei. Poliţia a anunţat că nu mai caută şi alţi suspecţi şi a confirmat că mai multe persoane şi-au pierdut viaţa în incident.

Imaginile prezentate la televiziunea germană arătau mai multe vehicule de poliţie şi de pompieri staţionate în centrul acestui oraş cu peste 300.000 de locuitori. Poliţişti, între care unul puternic înarmat, erau staţionaţi în faţa cordoanelor de securitate, potrivit imaginilor difuzate de postul n-tv.