MENIU

Atac armat motivat rasial în Florida. Atacatorul a omorât trei persoane, apoi s-a sinucis înainte de a fi prins de poliție

Atac armat motivat rasial în Florida. Foto: Profimedia

Un atac armat cutremurător a avut loc în statul american Florida. Un bărbat a ucis trei persoane de culoare, iar apoi s-a sinucis. Forțele de ordine locale au descris evenimentul drept o crimă cu motivație rasială. 

Atacul a avut loc în orașul Jacksonville, iar potrivit autorităților, atacatorul a acționat singur. Înainte de împușcături, acesta a scris mai multe manifeste pentru mass-media, pentru părinții săi și pentru forțele de ordine, în care își detalia ura față de persoanele de culoare.

T.K. Waters, șeriful din Jacksonville: „Mai multe părți din aceste manifeste descriau ideologia dezgustătoare de ură a atacatorului. Atacul a fost motivat rasial, ura oamenii de culoare”

Refugiații ucraineni au rămas fără sprijin de la statul român. Situație disperată

Martorii spun că atacatorul a fost văzut la un colegiu local istoric, unde studiază elevi de culoare. Acolo, atacatorul și-a pus vesta și o mască. A mers apoi la filiala locală a unui lanț de magazine cu reduceri, unde a avut loc atacul.

„Comunitatea noastră s-a săturat de acest lucru. Este un moment tragic. Inima mi-e grea și pur și simplu m-am săturat să văd toate aceste atacuri armate,” a spus o localnică.

Împușcăturile în masă au devenit ceva obișnuit în Statele Unite. Peste 460 de astfel de atacuri au avut loc până în prezent doar anul acesta, a transmis Arhiva Violenței Armelor.

Incidentul din Jacksonville se aseamănă cu împușcăturile de anul trecut din Buffalo, când un adept al supremației albilor a ucis 10 persoane de culoare.

Explozie urmată de incendiu, la o pizzerie din Pașcani! Locatarii unui bloc întreg, evacuați - Risc uriaș