MENIU

ATAC ARMAT LA PARIS. Emil Hurezeanu: "E o trezire cruntă la realitate"

<p>Emil Hurezeanu despre atentatul terorist din Paris</p>

ATAC ARMAT LA PARIS. Jurnalistul Emil Hurezeanu spune că atentatul terorist de la Paris, soldat cu uciderea a 10 jurnaliști și 2 polițiști, este "o trezire cruntă la realitate", în condițiile în care e vorba de o confruntare între islamismul feroce, revanşard şi o voce critică a libertăţii reprezentate de un organ de presă.

ATAC ARMAT LA PARIS. "Nu e un atac la întâmplare, ca în Marea Britanie sau Spania când au explodat bombe în trenuri, e vorba de un atac dirijat împotriva unei publicaţii care şi-a făcut din discursul critic un program, e o trezire cruntă la realitate pentru că e vorba de o confruntare între islamismul feroce, revanşard şi o voce critică a libertăţii reprezentate de un săptămânal, organ de presă", a comentat Emil Hurezeanu imediat după atacul terorist din Paris.

ATAC ARMAT LA PARIS. "Franţa, alături de Marea Britanie, doar în UE are cel mai mare număr de musulmani, sunt cunoscute relaţiile tensionate dintre musulmani şi evrei, este foarte prezentă pe fronturile antiteroriste din Orientul Apropiat, are propriile sale acţiuni în Africa, fostele colonii, a jucat un rol proeminent în evenimentele din 2011, îndeosebi în Libia".

Mai multe pe Digi24.ro.