MENIU

Așteptarea a luat sfârșit! Raed Arafat a anunțat când se deschid terasele și mall-urile

terase

Raed Arafat nu exclude ieșirea la terase de la începutul lunii iunie, însă nu același lucru va fi aplicat și în cazul mall-urilor. Acestea vor rămâne închise și de la 1 iunie. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a mai anunțat că este posibil ca joi să fie luată și o decizie privind declarația pe propria răspundere la ieșirea dintr-o localitate.

 

Raed Arafat a declarat că mall-urile nu vor fi deschise de la sfârșitul acestei săptămâni. Secretarul de stat in MAI a precizat că în mod cert data de 1 iunie rămâne doar pentru terase, urmând a fi discutată ulterior și cea pentru deschiderea marilor magazine.

„Asta nu cred că va fi încă din data de 1 iunie, dar vom vedea mâine (joi-n.red.) ce zic specialiștii. Greu de spus dacă de pe 15 (iunie - n.red.). Nu vreau să anticipez până nu discutăm complet în comisie și nu vreau să-mi asum eu niște lucruri fără să fie discutate și cu colegii”, a anunțat, miercuri, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, la un post TV. 

„La hotel nu e problemă - și acum se poate merge la hotel. La activități în aer liber probabil că vor fi mai relaxate, dar nu înseamnă că vor fi fără restricții. O să vedem care sunt cifrele. O să ajungem cu siguranță la această situație.

Eu sper să avem și o perioadă în care oamenii să poată să meargă și să aibă un concediu cât mai aproape de normal, dar cu măsurile care sunt de compensare, de restricții, care, din păcate, vor fi aplicate", a mai spus Raed Arafat.

În același timp, despre declarația pe propria răspundere la ieșirea din localitate, șeful DSU a anunțat că decizia eliminării accesteia va fi luată numai dacă experții vor considera că se poate.

„Daca se ia decizia că între localitati nu mai e problema sa calatoreasca oamenii , atunci declaratia nu va mai avea rost si va disparea. Dar va fi o propunere la nivelul comitetuluitehnico-stiintific, apoi prezentarea datelor și numai după aceea se va lua o decizie”, a explicat Raed Arafat.