MENIU

Asigură-ți un somn liniștit: 5 plante care te ajută să dormi

Asigură-ți un somn liniștit: 5 plante care te ajută să dormi

Le folosim, de regulă, ca plante decorative și pierdem din vedere faptul că au o mulțime de beneficii pentru sănătate.

Este bine cunoscut faptul că plantele filtrează și oxigenează aerul din încăperea în care se află. Mai mult, unele dintre ele combat insomnia, îmbunătățind calitatea somnului. În plus, înveselesc orice locuință. Descoperă, așadar, ce plante te ajută să dormi și amplasează-le în dormitor pentru a rezolva o dată pentru totdeauna problema lipsei de somn și a somnului agitat.

Lavanda

Mirosul ei este inconfundabil. Intră în compoziția săpunurilor, parfumurilor, șampoanelor sau a gelurilor de duș, ba chiar o putem folosi și la prepararea dulciurilor. Despre proprietățile ei, însă, nu se știu prea multe lucruri.

Lavanda este una dintre numeroasele plante care te ajută să dormi și, în plus, este un remediu eficient împotriva anxietății. Oamenii de știință au dezvăluit că inhalarea parfumului direct de la plantă are efecte sedative. Așa că dacă în locuința ta nu se găsește încă levănțică, achiziționează-ți-o și bucură-te de virtuțile ei curative.

Aloe vera

Știi cu siguranță că sucul extras din frunzele plantei de aloe vera tratează leziunile pielii – fie că este vorba despre zgârieturi, înțepături, sau arsuri solare –, atenuează cicatricele și menține tinerețea tenului. Mai mult, acest suc ajută la detoxifierea organismului.

Totodată, aloe vera anihiliează substanțele toxice din agenții de curățare. Foarte interesant este faptul că atunci când nivelul substanțelor toxice din locuință este foarte ridicat, pe frunzele plantei apar pete maronii. Planta reușește să purifice eficient aerul din locuință, îmbunătățind calitatea somnului.

Iasomia

Proprietățile calmante ale acestei plante sunt certificate de studii derulate la una dintre cele mai importante universități americane, Universitatea Wheeling din Washington. Astfel, oamenii de știință au subliniat faptul că efectele pozitive ale iasomiei includ îmbunătățirea calității somnului și a stării de spirit la trezire și scăderea anxietății. Efectele pozitive ale acestei plante pot fi potențate dacă stă alături de floarea-trompetă.

Planta-șarpe

Ca și celelalte plante despre care am vorbit până acum, și planta-șarpe îmbunătățește calitatea aerului din încăpere. Ceea ce este cu adevărat grozav este faptul că această plantă degajă oxigen pe timp de noapte absorbind simultan dioxidul de carbon eliberat de om. Aceasta face ca aerul să se purifice rapid, iar somnul să fie mult mai odihnitor.

În plus, planta-șarpe anihilează toxinele obișnuite din orice gospodărie, precum formaldehidele, benzenul și tricloretilenul.

Iedera

Un studiu derulat chiar în cadrul NASA a scos la iveală faptul că iedera este una dintre cele mai eficiente plante în ce privește purificarea aerului. Acest lucru se datorează în special faptului că iedera absoarbe cu ușurința formaldehidele. Ușor de întreținut, iedera este una dintre cele mai apreciate plante care te ajută să dormi, asigurând un somn profund și odihnitor.

Dacă te confrunți și tu cu insomnia sau grijile cotidiene nu te lasă să ai un somn tocmai odihnitor, nu ezita să-ți achiziționezi măcar două dintre plantele despre care ți-am vorbit în acest articol. Îți garantăm că vei simți schimbarea încă din primele zilei în care îți vei decora camera cu ele.

Sursa: avantaje.ro

Mai multe articole despre:
somn plante aloe