MENIU

Șase semne că poţi fi bolnav pe care probabil le ignori. Şi tu faci asta?

<p>Te doare capul, ţi se umflă picioarele şi oboseşti repede? Ai putea uferi de o boală gravă!</p>

De multe ori ignorăm mesajele de avertizare pe care corpul nostru le transmite. Ai acordat vreodată importanță semnelor de mai jos? Dacă ai experimentat unele simptome, însă nu ai fost la medic, e cazul să o faci. 

1. Scazi în înălţime

Ciudat, doctorul te-a măsurat în urmă cu doi ani şi aveai 1,70 cm. Acum însă ai 1,69 ½. De ce eşti mai scund? Poate pentru că oasele tale încep să se degenereze că rezultat al osteroporozei.

Îmbătrânirea nu înseamnă o pierderea a oaselor. Este posibil să ai oase sănătoase intreagă viaţă, aşa că dacă îţi pierzi din statură, oasele ţi-ar putea şopti ceva şi, în cazul în care nu iei măsuri de însănătoşire a lor te-ai putea trezi cu o fractură de şold sau cu o cocoaşă.

2. Eşti mereu obosit

Sigur, oboseală ar putea fi cauzată de faptul că pierzi nopţile şi te trezeşti devreme. Sau ai putea fi obosit pentru că tiroida nu funcţionează corespunzător sau poate din cauza glandelor suprarenale sau poate organismul este epuizat întrucât îşi consumă toate resursele încercând să te protejeze de toate toxinele cu care bombardezi sistemul precum mâncarea procesată, fumatul, alcolul sau pentru că trăieşti într-un mediu toxic.

Sau pentru că organismul rasunde mereu stimulilor de stres şi mecanismele de autoregenerare sunt suprasolicitate, încercând să te protejeze de infecţii, cancer şi tot felul de boli periculoase.

Uneori oboseală cronică este doar un simptom al faptului că sistemul nervos este blocat într-un cerc vicios generat de stres, iar acestă şoaptă precede “urletul” care va urmă destul de curând în cazul în care nu vei lua măsuri.

Aşa că nu nega oboseală. Fii atent la epuizarea fizică – ţi-ar putea salva viaţa.

Citeşte continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Mai multe articole despre:
sănătate oboseală semne că eşti bolnav