MENIU

Ascensiunea lui Florian Bucşă, devenit Walter. În urmă cu 25 de ani vindea butelii cu Cristi Borcea

Florian Walter

Florian Walter este exemplul de afacerist român îmbogăţit de stat. S-a născut Florin Bucşă. Dar pentru cartea de vizită a schimbat numele piesei de maşină cu numele unui pistol şi s-a rebrenduit Walter. În urmă cu 25 ani vindea clandestin butelii împreună cu Cristian Borcea. Acum conduce grupul care curăţă tot în sectoarele 1 şi 5 - de la gunoaie până la maşini parcate ilegal.

Florian Walter de acum 25 de ani era Bucşă Florin, omul la care apelai când voiai să cumperi o butelie în cartierul bucureştean Pantelimon.

Site-ul flux24.ro scrie că prima lui afacere a fost transportul de imigranţi clandestini, la vremea aceea în Italia şi Austria. Austriecii l-au arestat după o operaţiune spectaculoasă care a presupus urmăriri pe autostradă şi zeci de poliţişti angrenaţi în anchetă. Şi-a plătit cauţiunea şi a început să desfăşoare afaceri în România.

La un moment dat s-a asociat cu Mihai Măgureanu, fiul fostului şef al SRI, Virgil Măgureanu. Aşa a luat fiinţă firma de pază Beretta SRL. Apoi s-au orientat către afacerile cu mobilă, gresie şi faianţă.


Afacerile cu statul au cunoscut un adevărat boom în 2008, când ROMPREST, firma de salubritate a lui Walter - Bucşă a cucerit sectorul 1 printr-un contract de salubritate pe 25 de ani şi 450 de milioane de euro. Apoi, Un scandal de presă a dus la cucerirea aeroportului Otopeni. După ce câţiva jurnalişti au arătat cât de uşor s-a putut intra în aeroportul internaţional, s-a renunţat la paza oferită de structurile statului, iar Romprest Security a câştigat contractul.

Florian Walter a făcut parte până în 2008 din structura acţionariatului de la DInamo apoi a preluat Universitatea Cluj de unde a plecat în 2012 împreună cu 17 jucători transferaţi gratuit la FC Petrolul Ploieşti. S-a întors să conducă U CLUJ în 2013. Acum clubul ardelean se află în insolvenţă.

Mai multe articole despre:
Cristi Borcea om de afaceri butelii Florian Walter