MENIU

Aşa scapi de herpesul bucal în câteva ore. Cele mai bune tratamente naturiste

Aşa scapi de herpesul bucal în câteva ore. Cele mai bune tratamente naturiste

Herpesul bucal este provocat de un virus simplu. Acesta se manifestă sub formă de bule mici, iritante, care apar cu precădere în colțurile gurii sau pe buze.

Pe lângă faptul că este inestetic, herpesul este totuși o boală virală, care poate provoca multe complicații celor care au imunitatea slăbită. În acest articol găsiți cele mai eficiente tratamente naturiste pentru herpes.

Cerumen și usturoi

Cerumen este folosit mai ales pentru a curăța canalele auditive, însă se recomandă și pentru tratarea herpesului.

Cu un bețișor cu tampon de bumbac îmbibat în cerumen atingeți buza inflamată, în special în prima fază a dezvoltării herpesului. Puteți utiliza cerumenul împreună cu sucul plantei calanchoe.

Usturoiul este un alt remediu eficient împotriva herpesului bucal. Zdobiți câțiva căței de usturoi și înveliți-i într-un tifon curat, apoi tamponați zona iritată.

Se poate aplica și direct. Pur și simplu tăiați un cățel de usturoi și frecați herpesul.

Tinctura de propolis

Pe lângă metodele farmaceutice pentru a trata această afecțiune, printre care se numără agenții Acyclovir, Vektavir și Zovirax, puteți utiliza și tinctura de propolis.

Puteți arde herpesul prin propolis infuzat în compoziție alcoolică. Această substanță usucă pielea și nu lasă inflamarea să se răspândească. De asemenea, zona afectată va fi dezinfectată. Este nevoie apoi de hidratarea zonei, o cremă de față fiind excelentă pentru acest proces.