MENIU

Armata promite o paradă EVENIMENT de 1 Decembrie

Aproximativ 3.500 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații, peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, plus militari din mai multe țări aliate sau partenere vor participa la parada de 1 Decembrie, anunță un comunicat al MApN.

La defilarea ce începe la ora 11:00 vor mai lua parte peste 300 de militarii străini din Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Franța, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Bulgaria, Republica Moldova, Slovacia, Turcia și Ucraina.

Înaintea paradei, la ora 8:00, va avea loc o ceremonie militară și religioasă de depuneri de coroane și jerbe de flori la Mormântul Ostașului Necunoscut din Parcul Carol I.

Cu ocazia Zilei Naționale, Tricolorul va fi arborat în toate instituțiile militare din țară, iar la bordul navelor maritime și fluviale se va ridica Marele Pavoaz.

Militarii aflați în misiune în teatrele de operații vor participa și ei la ceremonii militare și activități specifice cu ocazia Zilei Naționale, se mai spune în comunicatul Ministerului Apărării.

Mai multe articole despre:
armata paradă Arcul de Triumf