MENIU

Armata lui Putin se robotizează! Kremlinul a trimis vehicule terestre ”Marker”, fără echipaj, pe frontul din Ucraina

Roboții ”Marker” au fost trimiși pe frontul din Ucraina. Foto: Twitter

Ca răspuns la înarmarea Ucrainei cu tancuri occidentale de ultimă generație, Rusia a trimis primii patru roboți anti tanc Marker pe frontul din Donbas. Cele patru vehicule terestre, care nu au nevoie de echipaj, urmează să fie dotate cu arme antitanc.

„Primii patru roboți \"Marker\" au sosit în regiune la timp. Începem să încărcăm imagini-țintă, să dezvoltăm algoritmi de luptă ca parte a unui grup de roboți de luptă și să instalăm arme antitanc puternice”, a declarat Dmitri Rogozin, fostul șef al Roscosmos pe canalul său de Telegram. Pentru ca postarea sa să fie mai convingătoare, oficialul rus a distribuit o înregistrare video cu UGV-urile Rusiei pe rețeaua de socializare.

Postarea lui Rogozin a fost distribuită de analistul militar Sam Bendett, specializat în sisteme robotice și inteligență artificială, care a anunțat că fostul șef al Roscosmos ar fi coordonat crearea unor centre întărite în care militarii să fie antrenați pentru folosirea acestor UGV-uri și în care să fie produse unități suplimentare.  

Recent, Rogozin declara că roboții Marker vor fi pregătiți pentru distrugerea tancurilor pe care Occidentul a anunțat că le va trimite în Ucraina.

Roboții pot folosi catalogul electronic din sistemele lor de control, cu imagini ale vehiculelor inamice, pentru a recunoaște ținta.

Mai multe articole despre: