MENIU

Armata FISCULUI se înarmează cu 2.300 laptop-uri şi calculatoare. Vom fi TAXAŢI de 1,6 mil. euro

Plătitorii de taxe trebuie să suporte 1,6 milioane euro, pentru "înarmarea" agenţilor ANAF cu laptop-uri şi calculatoare de birou.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a demarat in 4 iulie o licitatie deschisa pentru achizitia a 2357 de computere portabile (laptopuri) si de birou (desktopuri), contract a carui valoare estimata este de 1,6 milioane de euro (7,22 milioane lei, inclusiv TVA), finantat de la bugetul de stat, potrivit Hotnews.ro.

Computerele achizitionate vor inlocui o parte din totalul de 28.000 de computere folosite in prezent, multe dintre ele iesite din ciclul de viata tehnologic, precizeaza autoritatea.

În caietul de sarcini se spune: Achizitionarea celor 2357 computere (657 computere portabile tip 1 si 1700 computere de birou), care vor inlocui o parte din totalul de 28.000 de computere folosite in prezent, va asigura integrarea acestora in sistemul informatic al ANAF. În plus, 100 de laptop-uri vor merge la Ministerul de Finanţe.

Conform informatiilor prezentate in acest document, sistemul de operare cerut pentru aceste laptopuri si desktopuri este: Windows 8.1 Professional 64 biti OEM, cu posibilitatea de downgrade la versiunea Windows 7 Professional 64 biti (versiunea care sa permita 'compatibility Windows XP SP3').

 

 

Mai multe articole despre:
ANAF Fisc achiziţii publice