MENIU

Apocalipsa părintelui Cleopa: "Oamenii vor căuta moartea, şi moartea nu va veni"

Apocalipsa părintelui Cleopa: "Oamenii vor căuta moartea, şi moartea nu va veni"

Părintele Ilie Cleopa, cunoscut predicator al Moldovei, era unul dintre monahii căutaţi de credincioşi pentru sfaturile sale duhovniceşti. "Mânca-v-ar Raiul!", le ura părintele de la Sihăstria celor care-l căutau la mănăstire, dar avea grijă să-i atenţioneze mereu să se pregătească în credinţă pentru venirea sfârşitului lumii.

În interpretarea pe care o dă Apocalipsei, părintele Cleopa spune că timp de cinci luni lumea va fi cutremurată de Armaghedon, războiul în care vor fi angrenate toate popoarele de pe Pământ. În acest conflict se va face uz de bombe nucleare ("bomba cu neutroni"), dar numai oamenii vor avea de suferit.  

În pregătirea cataclismului mondial, Ilie Cleopa vine cu argumentul arsenalului nuclear aflat în dotarea mai multor state în acele vremuri.

"Citeam în ziarul Scânteia: numai rachetele de pe un singur submarin atomic pot să distrugă Europa, să o facă un câmp radioactiv. Nu o să mai existe oraşe, sau munţi sau păduri... Toate-s pregătite pentru Ziua Mâniei cea mare a lui Dumnezeu care va veni să ardă Pământul va fi de jăratec", avertizează  Ilie Cleopa.  

 Acesta prezintă un tablou înfricoşător cu oamenii afectaţi de suflul deflagraţiei nucleare ale căror oase se vor topi, dar nu vor muri, ci vor trăi precum târâtoarele.

"Vor căuta oamenii moartea, şi moartea nu va veni. Bombele cu neutroni sunt bombe apocaliptice. Bucureştiul va fi un morman de cristal, de răşină. Unde-a fost pădure ai să vezi smoală, nimic nu se mai alege din lumea asta", susţine părintele duhovnic, conform adevarul.ro.

Mai multe articole despre:
părinte apocalipsa cleopa