MENIU

APM poate emite al patrulea acord de mediu către CHEVRON pentru explorarea gazelor de şist la Vaslui

APM poate emite al patrulea acord de mediu către Chevron pentru explorarea gazelor de şist la Vaslui

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Vaslui are avizul de a emite către compania Chevron acordul de mediu pentru explorarea gazelor de şist în cel de-al patrulea perimetru deţinut în judeţul Vaslui, după ce documentaţia depusă de companie a fost analizată de Comisia de Analiză Tehnică.

Decizia a fost luată în urma analizării de către mai multe instituţii, în cadrul Comisiei de Analiză Tehnică (CAT), a documentaţiei depuse de către compania petrolieră pentru obţinerea acordului de mediu pentru explorarea gazelor de şist în extravilanul localităţii vasluiene Puieşti.

De asemenea, membrii CAT au ţinut cont inclusiv de concluziile dezbaterii publice desfăşurate în 20 decembrie 2013 la Puieşti, privind solicitarea Chevron pentru obţinerea acordului de mediu pentru explorarea gazelor de şist în zona respectivă.

"După analiza raportului de evaluare a impactului asupra mediului, membrii CAT au luat decizia de emitere a acordului de mediu pentru proiectul «Lucrări de amenajare şi foraj pentru zona de explorare Puieşti». Conţinutul raportului este în conformitate cu legislaţia în vigoare şi are toate informaţiile necesare luării unei decizii în ceea ce priveşte emiterea acordului de mediu", a declarat, miercuri, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Vaslui, Mădălina Nistor.
Chevron România mai deţine alte trei acorduri de mediu în judeţul Vaslui, obţinute în urmă cu un an, pentru explorarea gazelor de şist în localităţile Siliştea – Pungeşti, Păltiniş – Băceşti şi Popeni – Găgeşti.

De asemenea, compania petrolieră a obţinut, în baza acordului de mediu şi a altor avize de la alte autorităţi, şi prima autorizaţie de construire pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie montată sonda de explorare de la Siliştea – Pungeşti. Autorizaţia a fost acordată de Consiliul Judeţean Vaslui la începutul lunii octombrie 2013, lucrările de amenajare a platformei fiind în 2 decembrie 2013.