MENIU

APEL pentru pelerinaje cu moaște pentru scăderea infectărilor COVID-19 - În ce oraș din România se întâmplă

APEL pentru pelerinaje cu moaște pentru scăderea infectărilor COVID-19 - În ce oraș din România se întâmplă

Primarul municipiului Suceava, Ioan Lungu, a lansat un apel pentru organizarea de noi pelerinaje pentru „scăderea infectărilor” în oraș. Edilul susține că există ”statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat sau a căror stare s-a îmbunătăţit ca urmare a trecerii cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou prin curtea spitalelor sau prin apropiere”.

Primarul Ioan Lungu a cerut reprezentanţilor Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor să mai facă astfel de pelerinaje.

Apelul primarului către pentru repetarea pelerinajelor în pandemie pentru scăderea infectărilor a fost făcut chiar în ședința anuală a Adunării Eparhiale a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, din 22 ianuarie. Declarațiile apar consemnate în informarea publicată pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

„Ioan Lungu a adresat un cuvânt de mulțumire, punctând ajutorul acordat de instituția pe care o reprezintă Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților, și a subliniat impactul procesiunilor prin județ cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava, fiind vizibilă reducerea numărului de îmbolnăviri în această perioadă de pandemie”, se menționează în comunicatul Arhiepiscopiei.

„Avem statistici, mărturii ale oamenilor care s-au vindecat sau a căror stare s-a îmbunătățit ca urmare a trecerii cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou prin curtea spitalelor sau prin apropiere. Nu știm cum vor evolua lucrurile, dar în măsura în care va fi nevoie, vom apela la dumneavoastră, să mai facem un pelerinaj cu Sfântul prin oraș și prin județ”, a mai spus primarul Sucevei, Ioan Lungu.

Potrivit ultimelor date, orașul Suceava a ajuns la o incidență de 14,26 luni, 24 ianuarie. Iar în zilele care au precedat și urmat declarația primarului, în Suceava incidența era deja de peste 12 la mia de locuitori. Reamintim că Suceava a fost primul focar de coronavirus la începutul pandemiei, în martie 2020, după explozia infectărilor în spitalul județean.

Primarul Ioan Lungu nu este la prima declarație de acest fel. În 10 octombrie 2021, procesiunea cu moaștele Sfântului Ioan ce lNou a avut loc pentru că „procesiunea din primăvară a ajutat la scăderea numărului de îmbolnăviri cu coronavirus din oraş”, după cu ma declarat primarul cu câteva zile înainte. Procesiunea din octombrie pe străzile municipiului Suceava s-a realizat pentru reducerea impactului pandemiei Covid-19, potrivit anunțului primăriei. La fel ca și în 2020, și în primăvara anului trecut, racla nu a fost purtată pe umeri de oameni, ci așezată într-un automobil care a circulat pe străzile din Suceava, alături de moaște aflându-se și Icoana Sf. Ioan cel Nou.