MENIU

Apa trece, Daea rămâne. Ministrul Agriculturii, mai activ ca niciodată

<p>Petre Daea</p>
<p>Petre Daea</p>
Daea si toatele

În ziua moţiunii de cenzură, ministrul demisionar Petre Daea, unul dintre premianţii evaluării făcute de Dragnea şi Vâlcov, a fost extrem de activ. Ministrul se află oricum în pole-position pentru un nou post de şef al Agriculturii, deşi este campionul gafelor memorabile.

În ziua în care Guvernul Grindeanu cădea, ministerul Agriculturi a publicat mai multe activităţi ale ministrului, aflat în plină campanie ... de recoltare.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a informat miercuri că recoltatul la orz continuă la nivelul țării și s-a extins în județele Arad, Călărași, Constanța, Dolj, Giurgiu, Ialomița, Mehedinți, Olt, Teleorman, Timiș și Tulcea.

"La acest moment, apreciem că printr-o recoltare atentă, datorită tehnologiei performante, sunt create premisele pentru a nu se înregistra pierderi de producție la culturile de orz și în zonele în care și-au făcut apariția fenomene meteorologice nefavorabile", a precizat ministrul Agriculturii, care s-a deplasat în județul Călărași, la câțiva fermieri aflați în plină campanie de recoltare.

Petre Daea, ministrul Agriculturii, celebru pentru exprimările sale halucinante, a ieşit foarte bine în evaluarea lui Dragnea. Ultima gafă a fost aceea în care pledat pentru ideea schimbării brandului de țară, prin înlocuirea celebrei frunze cu o oaie, arătând că „frunza o are toată lumea, dar oi ca în România nu" și că „oaia este o statuie vie".

Paradoxul continuă la PSD: Guvernul a picat, dar miniştrii rămân!  Deşi moțiunea de cenzură a trecut de Parlament, iar Sorin Grindeanu va pleca de la Palatul Victoria, membrii cabinetului au anunțat că-şi vor retrage demisiile. Mai mult, din viitorul Guvern vor face parte aceiaşi miniştri pe care PSD i-a desființat în raportul de evaluare.

Mai multe articole despre:
Ministerul Agriculturii daea