MENIU

Anunţul făcut de Ikea pentru toţi clienţii care au cumpărat acest sortiment de ciocolată

Retailerul suedez de mobilă şi decoraţiuni interioare IKEA, care operează un magazin în zona comercială Băneasa din Bucureşti, îi informează pe clienţii care au cumpărat ciocolată neagră Chokland Mork 60% şi Chokland Mork 70% că prezenţa laptelui şi a alunelor în compoziţie nu este declarată suficient pe ambalajele produselor şi îi cheamă pe cei care nu le-au consumat încă să le aducă înapoi la magazinul din Băneasa unde vor primi înapoi suma integrală pe care au plătit-o pentru produs, scrie News.ro. 

Astfel, compania îi aşteaptă pe clienţii alergici la alune sau lapte, care au cumpărat produse Chokland Mork 60% şi Chokland Mork 70% aflate în termenul de valabilitate, să le aducă înapoi în magazinul IKEA din Bucureşti, unde vor primi înapoi suma integrală plătită pentru produs. Termenul de valabilitate se găseşte pe spatele ambalajului (YYYY/MM/DD).

Persoanele care nu sunt alergice la lapte sau alune pot consuma ambele tipuri de ciocolată fără problem, informează retailerul.

Reţeta tabletelor de ciocolată neagră în cauză nu conţine lapte sau alune. În schimb, cele două tipuri de ciocolată sunt produse pe aceeaşi linie de producţie cu alte produse care conţin lapte şi alune, astfel încât există posibilitatea ca persoanele alergice la lapte sau alune să manifeste reacţii alergice în urma consumului celor două produse.

Magazinul IKEA din Bucureşti a vândut aproximativ 69.000 de bucăţi din cele două produse şi nu a înregistrat sesizări din partea consumatorilor.

În prezent, niciunul dintre aceste produse nu se mai găseşte la vânzare în magazinul IKEA din Bucureşti.

Compania Ikea a mai rechemat trei produse de la începutul anului şi până acum: bazele de lampadar şi de veioză Gothem, din cauza riscului de şoc electric, pelerina de liliac Lattjo, după ce trei copii au avut urme şi zgârieturi în zona gâtului în timpul jocului, şi barierele de siguranţă Patrull, care pot permite căderea copiilor pe scări.

Grupul suedez a deschis în 2007 primul şi singurul  magazin din România, situat în nordul Bucureştiului.

Mai multe articole despre:
ciocolata Ikea alune ingrediente