MENIU

Anunțul bombă făcut de numărul 2 din NATO: "Războiul din Ucraina va continua și în 2024". Ce trebuie să facă aliații

Mircea Geoană, secretar general adjunct al NATO

Numărul 2 din NATO spune că războiul din Ucraina nu s-ar termina nici în anul 2024! Este declarația incendiara făcută de secretarul adjunct Mircea Geoană care spune că toți aliații trebuie să investească și mai mult în Apărare pentru a întări flancul estic. Războiul va fi pe termen lung, iar Organizația Nord-Atlantică trebuie să își pregătească forțele și pentru viitoarele războaie, a punctat Mircea Geoana.

"Nu avem niciun indiciu că obiectivele lui Putin s-au schimbat. Din acest motiv trebuie să ne pregătim de un război lung. 2023 va fi un an dificil și trebuie să sprijinim Ucraina câtă vreme situația o cere. 

Aliații trebuie să continue să facă progrese inclusiv cu angajamente chiar și mai departe de 2024. 

Putin se pregătește de un război lung. A mobilizat deja peste 200.000 de soldați. Mulți dintre aceștia sunt în pregătire. Putin a început să crească și producția militară și se aprovizionează cu și mai multe arme de la alte regimuri autoritare, printre care și Iranul. 

Trebuie să investim mai mult în Apărare. Trebuie să intensificăm capacitatea industrială de fabricare de arme și muniții. Se fac progrese pentru extinderea rapidă a grupurilor noastre de luptă de pe flancul estic până la nivelul de brigadă și punem mai multe trupe la o vigilență sporită. Trebuie să ne pregătim pentru potențialele războaie ale viitorului și să transformăm NATO pentru era digitală", a afirmat Mircea Geoană.  

Mai multe articole despre:
geoana nato razboi ucraina