MENIU

Anunț important de la Hidroelectrica. Ce se întâmplă cu contractele clienților

Hidroelectrica și-a câștigat în ultimul timp un loc binemeritat pe piața de energie, atrăgând tot mai mulți clienți prin practicarea celor mai mici tarife din țară. Acum, compania vine cu un comunicat menit să aducă lămuriri în ceea ce privește contractele desfășurate cu clienții.

Denumită și „perla energiei românești”, Hidroelectrica s-a dezvoltat din ce în ce mai mult spre furnizarea de energie electrică direct consumatorilor finali. Iar, în condițiile în care unora dintre clienții casnici ai companiei le expiră contractele de furnizare de energie electrică încheiate acum un an, Hidroelectrica a publicat pe pagina oficială de Facebook un anunț pentru a lămuri situația.

“Stimați clienți.

Contractul se încheie pe o perioadă inițială de 12 luni calculată de la data intrării acestuia în vigoare.

În situația în care, la expirarea duratei de valabilitate a Contractului, Furnizorul nu notifică Clientul cu privire la încetarea sau modificarea clauzelor contractuale cu minimum 30 de zile înainte, Contractul se va prelungi automat pentru perioade succesive de câte 12 luni”, a scris Hidroelectrica pe pagina sa de socializare.

Comunicarea este una binevenită cu atât mai mult cu cât, în ultimul timp, procesele de interacțiune cu clienții și de facturare au fost destul de afectate ca urmare a implementării noilor soluții informatice. Mulți beneficiari și-au pus problema ce sa va întâmpla după ce le expiră contractele în condițiile în care nu primeau oferte de prelungire de la Hidroelectrica.

Prin urmare, clienții cărora le expiră contractele și care nu au primit notificări de prelungire cu oferta actuală a companiei, care de la 1 ianuarie 2023 este de 28 de bani/kWh fără tarife și taxe, vor avea în continuare, în noul contract prelungit, prețul de 25 de bani/kWh. Adică prețul din vechiul contract care stă să expire sau a expirat. Sau pe scurt spus, cine nu a primit nicio înștiințare și îi expiră contractul, va avea automat un contract pe următoarele 12 luni la același preț ca cel de până acum.