MENIU

Anunț de ultimă oră. Ce îi așteaptă pe pensionari

Veste bună pentru pensionari. Un proiect de lege adoptat de Guvern prevede recalcularea pensiilor până în toamna anului 2021.

Noua formulă ar aduce bani în plus celor care au muncit o viață întreagă. Însă, pentru a putea fi aplicată, mai este nevoie de câțiva pași legali. 

Pensionarii simt cel mai mult povara zilei de mâine și deseori, pentru a avea un trai decent, aleg să se împrumute. „Unii vin să dea, alții vin să ia” este cea mai folosită expresie din Casele de Ajutor Reciproc.

”Avem imprumuturi lunare insumand cam 300.000 de lei. Avem membri ai casei noastre cu 704 lei pensie, iar medicamentele cam 400-500 lei pe lună. Așa se intampla, in preajma lunilor de iarna aveam multe imprumuturi, acum, ianuarie-februarie, ne miram si noi ca s-a ajuns sa avem atat de multe”, a declarat ZURBA VIOREL, președinte CAR sector 1.

Noua lege dată de Guvern își propune să avantajeze pensionarii cu cei mai mulți ani în câmpul muncii.
”Bunicii nostri care au lucrat f multi ani de zile au iesit cu niste pensii de mizerie si statul incearca sa indrepte acest lucru. Cei care au avut un stagiu de cotizare mai mare ar trebui sa le fie reindexata pensie si ar trebui sa primeasca mai multi bani, pentru cei care nu vor simti o crestere reala, vor avea obligatia sa depuna o cerere la casa de pensii”, a explicat ADRIAN CUCULIS, avocat, la Realitatea PLUS.

În acest moment, pensie minimă în țara noastră depășete cu puțin 700 de lei.