MENIU

ANUNȚUL BNR despre băncile care au picat TESTUL DE STRES

<p>Mugur Isărescu</p>

Subsidiarele grupurilor bancare care activează pe piaţa românească, cuprinse în evaluările realizate la nivel european, au rate de adecvare a capitalului superioare pragurilor reglementate, a anunţat luni Banca Naţională a României, prin intermediul unui comunicat de presă.

'În contextul derulării exerciţiilor de testare la stres la nivel european, Banca Naţională a României precizează că subsidiarele grupurilor bancare cuprinse în această evaluare, care operează pe piaţa românească, au rate de adecvare a capitalului superioare pragurilor reglementate', se precizează în comunicat.

În plus, banca centrală menţionează rezultatele testelor de stres derulate la nivel naţional, din care reiese că băncile din sistem au un nivel confortabil al indicatorilor de adecvare a capitalului.

'Rezultatele exerciţiilor de testare la stres derulate de BNR la nivelul sistemului bancar autohton, prezentate recent în Raportul asupra stabilităţii financiare (având la bază un scenariu de recesiune economică severă şi o depreciere puternică a monedei naţionale în următorii trei ani), evidenţiază un nivel confortabil al indicatorilor de adecvare a capitalului, cu încadrare în limitele reglementate la nivel internaţional', se mai arată în comunicatul BNR. AGERPRES

Mai multe articole despre:
BNR Banca Naţională