MENIU

Anunț ȘOCANT la RATB: Sistemele de frânare sunt legate cu sârmă!

<p>RATB, amendată de RAR</p>

Registrul Auto Român (RAR) a sancţionat Regia Autonomă de Transport Bucureşti (RATB), în urma controalelor efectuate în depourile şi autobazele Regiei.

Sindicaliştii s-au plâns în nenumărate rânduri şi au atras atenţia că vehiculele din parcul RATB reprezintă un pericol public, pentru că nu au piese de schimb care să le asigure o bună funcţionare în trafic.

Potrivit liderilor de sindicat ai RATB, şoferii "conduc cu frica în sân", în contextul în care sunt şi probleme la sistemele de frânare, scrie B365.ro.

Tudor Florian Ivan, președintele Sindicatului Transportatorilor APT din RATB, a declarat anterior, pentru B365.ro, că Regia a fost amendată de RAR din cauza problemelor pe care le au vehiculele RATB. "Lipsesc piese, de la becuri, până la uleiuri şi antigel. Un coleg a stat la un moment dat vreo patru -cinci luni fără un vas de expansiune, care costa 300 lei. Şi la sistemele de frânare sunt probleme. Noi am chemat şi RAR-ul, care i-a amendat, prin martie-aprilie, pentru că au găsit anumite anomalii. Ei umblau ca să facă treabă românească, să lege cu sârmă la sistemele de frânare la maşinile astea nemţeşti. Când se intervine la sistemul de frânare trebuie să te încadrezi în anumite standarde. Ei interveneau, dar nu verificau dacă sistemele de frânare sunt în parametri", a spus Tudor Florian Ivan.

Mai multe articole despre:
RATB transport în comun