MENIU

Grupul Intact, obligat să plătească despăgubiri de 5 milioane de lei RCS&RDS

<p>Grupul Intact</p>

Grupul Intact trebuie să plătească RCS &RDS despăgubiri în valore de 5 milioane de lei, pentru "prejudiciul moral", după ce televiziunile Antena 1 și Antena 3 au pierdut la Curtea de Apel un proces cu RCS&RDS, pe seama campaniei de denigrare a companiei, arată PaginadeMedia.ro, citată de HotNews.

Decizia, când va fi irevocabilă, trebuie să fie difuzată pe post timp de o lună, din oră în oră în cadrul emisiunilor de știri, sub formă de știre și de croll.

Procesul dintre RCS și mai multe entități din grupul Intact a început în noiembrie 2012. După un an, Tribunalul București a respins acțiunea ca neîntemeiată, dar decizia a fost atacată de RCS&RDS, procesul ajungând la Curtea de Apel Bucuresti, potrivit sursei citate.

Mai exact, în aprilie 2012, posturile Intact au fost scoase din rețeaua Digi, ca urmare a neînțelegerilor financiare dintre Antene și RCS. Atunci, Antena 1 și Antena 3 au început o campanie împotriva operatorului de cablu și satelit, campanie ce a inclus mesaje pe croll prin care telespectatorii, abonați la RCS, erau îndemnați să se mute la alt operator, știri, intervenții în direct ale Sandrei Stoicescu și ale lui Mihai Gâdea, care acuzau o decizie "abuzivă" a RCS, în care publicul ar fi fost folosit ca element de presiune pe Intact.

Mai multe pe HotNews.