MENIU

ANP: Încă 11 cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul angajaților din penitenciare

ANP: Încă 11 cazuri de infecție cu COVID-19 în rândul angajaților din penitenciare

Continuă să apară cazuri noi de infectare cu virusul SARS-CoV-2 în rândul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP). Numai în perioada 14-20 august au fost înregistrate 11 astfel de noi cazuri în rândul personalului sistemului administraţiei penitenciare, potrivit unui comunicat de presă publicat astăzi pe site-ul instituției.

Potrivit sursei citate, din totalul cazurilor raportate, doar 44 de polițiști de penitenciare încă urmează conduita terapeutică stabilită de specialiștii Ministerului Sănătății, până la vindecare.

"Cazurile active de îmbolnăvire nu ridică dificultăți pentru asigurarea continuității misiunilor specifice unităților subordonate, fiind menținută aplicarea prevederilor Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgență. Raportat la persoanele private de libertate, precizăm că verificările specifice pe
linie medicală (triaj epidemiologic, monitorizare zilnică) nu au relevat existența unor simptome specifice COVID-19", se mai arată în documentul citat. 

Mai multe articole despre:
angajati penitenciare coronavirus