MENIU

Animația suspendată devine o realitate în medicină

Animația Suspendată pare ceva desprins din filmele SF, probabil că ideea chiar de acolo originează. Mai nou, această concept are potențialul de a deveni realitate.

În Statele Unite, FDA (Food and Drug Administration) a aprobat un studiu controlat, de dimensiuni reduse, ce permite chirurgilor de la UPMC Presbyterian Hospital să efectueze animația suspendată. Mai exact, aceștia vor încerca să mențină pacientul în viață, în timpul traumelor apărute la operațiile de chirurgie.

Tehnica se numește EPR, Emergencency Preservation and Resuscitation, și este departe de ceea ce am văzut până acum în filme, unde subiecții erau înghețați la temperaturi foarte reduse, dar are același principiu. Tehnica implică reducerea temperaturii corpului la 10 grade Celsius, administrând soluție salină intravenos. Această metodă reduce pericolul de sângerare în urma rănilor traumatice și poate încetini substanțial toate procesele biologice, putându-se astfel crește posibilitatea de supraviețuire. EPR aduce astfel pacientul într-o stare de hipotermie ce poate fi susținută momentan doar pentru 2 ore. Citeste mai mult pe playtech.ro.

Mai multe articole despre:
realitate filme SF Animația Suspendată