MENIU

Angela Merkel: Sistemul de sănătate își va atinge limitele în curând! Noi restricții în Germania

Angela Merkel

Guvernul german a anunțat, miercuri, introducerea unor noi restricții, în condițiile în care infectările cu Sars-Cov-2 continuă tendința ascendentă. Angela Merkel a avertizat asupra riscului ca, în câteva săptămâni, spitalele din țară să fie copleșite. În doar 7 zile, numărul cazurilor Covid-19 s-a dublat, a subliniat Șefa executivului.

”Numărul noilor infectări s-a dublat într-o săptămână. Trebuie să acţionăm acum! Astăzi, sistemul nostru sanitar încă poate face faţă acestei provocări, dar, în ritmul actual al infectărilor, va ajunge la limitele capacităţilor sale în câteva săptămâni”, a atenționat Merkel.

Din 2 noiembrie până la sfârșitul lunii, restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot vor fi închise, iar concertele, anulate. Reuniunile vor fi limitate la maximum zece personae din două gospodării diferite.

Populației i s-a recomandat să evite călătoriile neesenţiale, iar înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare. Pentru companiile afectate de restricții, guvernul a aprobat un ajutor de urgență de zece miliarde de euro.

Șefa guvernului a subliniat că Germania se confruntă cu o transmitere comunitară a virusului. Trei sferturi din noile persoane infectate nu pot descoperi de la cine a luat virusul, a menționat Merkel, citată de Agerpres.

Șefa guvernului a adăugat că scopul noilor restricții, mai puțin restrictive decât cele din primăvară, este de a limita cât mai mult efectele economice şi de a pemite menţinerea şcolilor şi a grădiniţelor deschise.

Miercuri, bilanțul epidemiei din Germania a depășit 477.200 de cazuri de Covid-19 și 10.347 de decese. În doar 24 de ore, țara a raportat 13.784 de noi infectări.